1213 XS HILVERSUM
Alexanderlaan 2
€ 1.150.000,- k.k.
Beschrijving
Op een markante plek aan een van de belangrijkste toegangswegen richting het centrum van Hilversum mogen wij deze riante karakteristieke kantoorvilla 'Villa Bella Vista Villa Ursula' uit 1907 (architect D. Kruijf) met een totaal vloeroppervlak van ca. 608 m2 b.v.o. te koop aanbieden. De villa is gelegen op de hoek Soestdijkerstraatweg / Alexanderlaan op een perceel van 948 m² - vrijwel recht tegenover treinstation NS Sportpark - en beschikt over ca. 12-14 parkeerplaatsen op eigen
Lees verder
Kenmerken
Woonoppervlakte495 m²
Perceeloppervlakte948 m²
Aantal kamers14 kamers
Aantal slaapkamers7 slaapkamers
Meer kenmerken

Beschrijving

Op een markante plek aan een van de belangrijkste toegangswegen richting het centrum van Hilversum mogen wij deze riante karakteristieke kantoorvilla ‘Villa Bella Vista Villa Ursula’ uit 1907 (architect D. Kruijf) met een totaal vloeroppervlak van ca. 608 m2 b.v.o. te koop aanbieden. De villa is gelegen op de hoek Soestdijkerstraatweg / Alexanderlaan op een perceel van 948 m² – vrijwel recht tegenover treinstation NS Sportpark – en beschikt over ca. 12-14 parkeerplaatsen op eigen terrein. De villa is op dit moment in gebruik als kantoor maar is te transformeren naar wonen middels een wijzigingsbevoegdheid B&W.

Deze stijlvolle kantoorvilla dateert oorspronkelijk uit 1907, waarbij de villa in later stadium is voorzien van een serre en aanbouw t.b.v. extra kantoorruimtes. Het geheel voorziet in een groot aantal kantoorkamers van verschillende oppervlakten.

Een villa met een rijke historie.
Willem van Kootens Red Bullet was in 1968 de eerste platenproduktiemaatschappij annex muziekuitgeverij die zich in Hilversum vestigde. Daarna zouden alle andere platenmaatschappijen volgen. Met de komst van Red Bullet begon Hilversum langzaam maar zeker te lijken op een echte Mediastad. Dit is dan ook het pand waarin een belangrijk deel van de geschiedenis van de nederlandse popmuziek werd geschreven. Hier liggen de voetstappen van o.a. Golden Earring, Shocking Blue, Focus, Earth and Fire maar ook van het Goede Doel, Koos Alberts, Jeroen van der Boom en Wolter Kroes. En vele anderen.

METRAGE
De kantoorvilla omvat ca. 608 m² b.v.o., welke als volgt is verdeeld:
• Kelder 1 met rolarchief ca. 53 m²
• Kelder 2 met technische ruimte ca. 34 m²
• Parterre ca. 238 m²
• 1e verdieping ca. 141 m²
• 2e verdieping ca. 141 m²
Van de kantoorvilla is een NEN 2580 meetrapport beschikbaar.

BEREIKBAARHEID / LOCATIE
Zeer goede bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer.
De villa is gelegen op een A1 locatie aan de uitvalsweg naar de snelwegen A27 (Almere/Utrecht) en richting de A1 (Amsterdam/Amersfoort), nabij het centrum van Hilversum en op steenworp loopafstand van het NS station Hilversum Sportpark. Tevens zijn diverse busverbindingen op loopafstand van het object, o.a. richting Hilversum NS Centraal.

INDELING
– Parterre
De hoofdentree bevindt zich aan de Soestdijkerstraatweg alwaar een ruime entree/tochtportaal, ontvangstruimte met receptie, diverse kantoorruimtes met originele plafond ornamenten, keuken/kantine, imposante hal met het originele glas-in-lood, toilet, bergruimte en toegang tot kelder. In de jaren 70 is de serre geplaatst met 2 kantoorruimtes.
In de jaren 90 is de voormalige garage vervangen en bij de villa getrokken, welke voorziet in een extra kantoorruimte en een riante kelder met rolarchief. Tevens is er een 2e (achter) ingang gecreëerd.

– 1e Verdieping
Middels bordestrap bereikbaar. Overloop, toilet, serverruimte, 4 riante kantoorkamers.

– 2e Verdieping
Middels bordestrap bereikbaar. Overloop met toilet. Zeer ruime etage met open kantoorruimte v.v. dakkapellen en dakramen, separaat 2 kantoren.

PARKEREN
Circa 12 tot 14 parkeerplaatsen op eigen terrein, bereikbaar de Alexanderlaan.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het gebouw zal verkocht worden op basis van een levering “as is where is”, vrij van huur en gebruik, inclusief de navolgende voorzieningen:
• toiletgroepen;
• keuken v.v. inbouwapparatuur;
• huidige vloer-, wand- en plafondafwerking;
• deels enkel en deels dubbel glas;
• verlichting (zowel inbouw als opbouw);
• meerdere airconditioning (van verschillende bouwjaren);
• 2 x cv-installatie met radiatoren en convectorput (ca. 15 jaar oud);
• brandblussers/haspels;
• alarminstallatie;
• markiezen (deels);
• rolarchief in kelder;
• ICT bekabeling;
• patchkast.
Ten aanzien van de feitelijke staat van het verkochte object (waaronder mede begrepen de technische en milieukundige staat) geldt uitdrukkelijk, dat deze verkoop geschiedt onder het principe van “as is”. Dit houdt in dat koper het verkochte object op de transportdatum zal aanvaarden in de (feitelijke) staat waarin ze alsdan verkeert. De aanwezigheid van achterstallig onderhoud en/of gebreken zijn voor rekening en risico van koper en vrijwaart verkoper.

VRAAGPRIJS
€ 1.295.000,- kosten koper.

KOSTEN KOPER
De kosten verbonden aan de eigendomsoverdracht, waaronder de overdrachtsbelasting en notariële transportkosten en kadasterkosten, zijn voor rekening van koper.

BOUWJAAR
1907

ZAKELIJKE LASTEN
OZB: € 3.229,03
Rioolheffing: € 182,52

BESTEMMINGSPLAN
Conform het vigerende bestemmingsplan “Van Riebeeck / Bonairelaan” van de Gemeente Hilversum is het object bestemd voor kantoordoeleinden en ondernemingen in de creatieve sector.

KADASTRAAL BEKEND
Gemeente Hilversum, sectie C, nummer 4898, groot 948 m².

ENERGIELABEL
Energielabel G.

LASTEN EN BEPERKINGEN
Koper aanvaardt uitdrukkelijk de lasten en beperkingen die voortvloeien uit de laatste titels van eigendomsverkrijging en (indien dat een andere akten is) uit de akte waaraan verkoper zijn bevoegdheid tot levering ontleent.

BODEM/ASBEST/ONDERGRONDSE TANK
Bij verkoper zijn geen bijzonderheden bekend t.a.v. de bodemgesteldheid en aanwezigheid van ondergrondse tank en asbesthoudende materialen, behoudens als vermeld in het asbestinventarisatierapport (beschikbaar op aanvraag). Het risico t.a.v. eventuele bodem- en/of grondwaterverontreiniging, alsmede de aanwezigheid van asbesthoudende materialen komt met ingang van de datum van de eigendomsoverdracht voor rekening van koper met vrijwaring daarvan voor verkoper.

NOTARIS
De oplevering en aansluitend het transport bij het door koper aan te geven notariskantoor, zal in nader overleg tussen partijen kunnen geschieden.

ZEKERHEIDSTELLING
Ter meerdere zekerheid van de nakoming van de verplichtingen uit de koopovereenkomst dient een bankgarantie te worden verstrekt dan wel een waarborgsom te worden gestort in handen van de notaris gelijk aan 10% van de koopsom.
AANVAARDING
Oplevering van het object in overleg.

KOOPOVEREENKOMST
Op basis van het standaardmodel koopovereenkomst voor bedrijfs-onroerend goed (model 2014). Vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen en vastgoeddeskundigen NVM.

BIJZONDERE BEPALINGEN
Koper dient zelf en voor eigen rekening en risico zorg te dragen voor verkrijging en voortzetting van de overheidswege benodigde toestemming(en) of vergunning(en), teneinde de door koper beoogde bedrijfsvoering in het gekochte te kunnen uitoefenen.

VOORBEHOUD
Deze informatie wordt u verstrekt onder het voorbehoud van het verkrijgen van de finale goedkeuring en instemming van onze opdrachtgever. Deze documentatie kan derhalve niet als een aanbieding worden beschouwd. De verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

BIJLAGEN
op aanvraag beschikbaar
– Eigendomsbewijs;
– Kadastrale gegevens;
– Bestemmingsplan voorschriften;
– Tekeningen;
– Asbestinventarisatie;
– Afschrift energiecertificaat.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Alexanderlaan
Huisnummer
2
Postcode
1213 XS
Stad
HILVERSUM

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.150.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 2.324
Status
Te koop
Aangeboden sinds
4 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1907

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
495 m²
Perceeloppervlakte
948 m²
Inhoud
1528 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
7 slaapkamers
Aantal kamers
14 kamers
Aantal woonlagen
3 woonlagen

Energie

Label
G
Label einddatum
28-10-2030
Boiler eigendom
Eigendom

Buitenruimte

Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin

Media

whatsapp

GRATIS WAARDEBEPALING

BENIEUWD WAT UW WONING WAARD IS?

We zijn goed op elkaar ingespeeld, vertalen uw wensen in daden en vallen op door een hoog slagingspercentage voor onze klanten. ID Makelaars biedt een unieke, verfrissende kijk op onroerend goed. Ervaar het zelf!

waardeschatting in 24 uur
Kantoor-illustratie_IDM-01